For mange år siden havde jeg en stor bil – en Toyota Hi-Ace glasvan -kæmpe skrummel, når nu man ikke er håndværker. Men jeg skal jo trække hestetrailer, så derfor blev det så fin og feminin bil.

Forestil Jer – når jeg skulle ud og ind fra bilen`? I lille kjole og høje hæle – helt elegant blev det vist aldrig.

En lørdag formiddag skulle jeg mødes med min søster, som bor i København – jeg hentede hende i monstertrucken – og vi skulle finde en p-plads. Som alle ved, er det jo ret vanskeligt alene pga. pladsmangel – og jow jow jeg KAN skam godt parallelparkere uden problemer. Men søsteren min sagde: Vi tager p-huset i Magasin, det er dejlig nemt. P-hus?? Kan vi overhovedet være der? Det mente min søster så fint, at det kunne vi sagtens.

Lige det man kører ind under taget – så hænger der en bom i nogle kæder – for at markere afstanden. Rutjss sagde det  -vi kiggede på hinanden. Min søster sagde: Det er bare antennen. Hmmm.. ikke helt overbevist kørte jeg op ad rampen – noget presset af, at vi holdt temmelig meget i vejen for den øvrige lørdagstrafik. Turen op ad rampen gik nok så fint, selv om den er smal og snoet.

Hvad er der lige med parkeringshuse? Det er som om, at al betonen æder energien op, jeg bliver fluks stresset – der er smalt, småt, høje kanter – og jernstolper alle vegne.

Da vi når op ad rampen, kan jeg godt se, at vi er havnet i voldsomme problemer. Min bil vil aldrig nogen sinde komme ind på selve p-platformen – med mindre, jeg fremadrettet vil køre cabriolet. Nu er gode råd så ekstra dyre. Hvordan kommer vi ned igen? Min søster springer ud af bilen – får stoppet al kørsel bagfra.

Jeg skal så prøve at manøvrere bilen ned – men det er ikke spor let. Bilen drejer jo ikke på bagaksen – kanten på rampen er 25 cm høj af beton. Lidt frem….lidt tilbage….lidt frem….lidt tilbage. Jeg er på det tidspunkt ved at helt op i limningen – min søster siger ikke et ord, hun ved, at jeg er presset.

Halvt nede ad rampen kommer en mand gående med sin lille datter i hånden. Jeg kigger desperat på ham – han løfter et øjenbryn og spørger: Skal jeg?

OM!! Han blev dagens helt i skysovs.

Efter denne hændelse har jeg en stor aversion mod p-huse og ramper… Kender du det?