Jeanette Hautop

16. november 2018 · 

Min mor nåede desværre aldrig at arve dette chatol, som min morfars bror har lavet. Nu står det hos mig – og jeg er glad for det. Det var en fornøjelse som barn, at trække de små skuffer ud 1 for 1… Selv om det var ganske forbudt. Det vækker mange dejlige minder – fra en tid hvor der blev røget cigarer og drukket sjusser. Der er fortalt mange i historier i dette smukke møbels selskab. Kan stadig genkalde mig min morfars rigsdanske og min bedstemors svenske accent. 
Møblet har stået i et ganske særligt hjem, kreativt, hyggeligt, smukt, guld, sølv og grønt – fugle og engle. 
Der er sunget julesalmer og klippet juleengle. Drukket te og spist laksemadder.
Opskriften på familiens ynglingsspise stammer fra dette hjem – tunmousse med kaviar… Mums. 
Jeg er ikke til jul – men bliver alligevel varm om hjertet, når jeg husker tilbage på, at stå på gaden med nakken bøjet godt bagover, for at spotte den klassiske svenske trælysestage højt oppe under byens tage – længe, længe før det blev moderne i danske hjem. 
Legendernes tid er forbi- men minderne har jeg lov at have…..